Pompele de caldura (PDC) transfera caldura din mediul natural catre interior, folosind lucru mecanic degajat de un compresor. Functionarea lor se bazeaza pe proprietatile unui fluid frigorific la schimbarea starii de agregare, respectiv condensare si evaporare. Aceste echipamente sunt potrivite pentru incalzire, racire si producere apa calda menajera, avand eficiente mai mari decat sistemele traditionale ce folosesc combustibili fosili. Pot fi instalate in diverse tipuri de cladiri: locuinte, unitati comerciale si industriale.
Functionarea pompelor de caldura se bazeaza pe ciclul termodinamic al fluidului frigorific. Astfel se absoarbe o caldura dintr-un mediu si se elibereaza in interior, folosind energie electrica. Pompele de caldura pot exploata surse de caldura regenerabile precum aer, apa, sol, ceea ce reduce costurile operationale si impactul asupra mediului.
O pompa de caldura poate produce in medie 4 kWh de caldura pentru fiecare kWh electric consumat.

Clasificarea pompelor de caldura:

  • din punct de vedere tehnologic pot fi: aer-apa, aer-aer, apa-apa, sol-apa;
  • din punct de vedere al domniului de aplicare, capacitatile cuprinse in intervalul 3÷18 kW deservesc segmental rezidential, pe cand de la 20 pana la 4000 kW sunt destinate exclusiv domeniilor comercial si/ sau industrial;

Afișez 1 - 12 din 22 de rezultate

Pompa de caldura aer-apa hibrid: Atlantic Alfea Duo Gaz & Gaz R ‣ 5.9÷15.17 kW

Atlantic Alfea Duo Gaz & Gaz R – pompe de caldura hibrid ce pot realiza incalzirea, racirea si productia apei calde in proiectele rezidentiale.
Putere incalzire: 5.9÷15.17 kWPutere racire: 4.22÷5.95 kW

Pompa de caldura aer-apa hibrid: Atlantic Alfea Duo Motorina ‣ 6÷14 kW

Atlantic Alfea Duo Motorina – pompe de caldura split aer/apa – hibrid cu centrala termica integrata pe motorina, in condensatie

• 6 - 14 kW termodinamic, 23 kW sau 29 kW motorina • alimentare monofazata si trifazata • agent frigorific R410A •

Putere incalzire: 6÷14 kW (termodinamic), 23 kW sau 29 kW (motorina)Putere racire: 4.22÷12.5 kW

Pompa de caldura aer-apa monobloc: Aermec HMG ‣ 35÷65 kW

Pompele de caldura aer-apa monobloc Aermec HMG satisfac nevoile de incalzire/ racire a aplicatiilor rezidentiale mari, comerciale sau industriale.
Putere incalzire: 35÷65 kWPutere racire: 32÷60 kW

Pompa de caldura aer-apa monobloc: Aermec HMI ‣ 4÷15.5 kW

Pompele de caldura aer-apa Aermec Monobloc HMI sunt solutia ideala pentru incalzirea si racirea aplicatiilor rezidentiale nou construite sau renovate. Optional, alaturi de un boiler, unitatile pot furniza apa calda menajera pana la 60°C.!
Putere incalzire: 4÷15.5 kWPutere racire: 3÷14.5 kW

Pompa de caldura aer-apa monobloc: Kaisai ‣ 6.35÷30.10 kW

Kaisai KHC Monobloc - solutia perfecta pentru incalzirea si racirea locuintelor rezidentiale, magazine, birouri sau spatii comerciale.
Putere incalzire: 6.35÷30.10 kWPutere racire: 7÷29.5 kW

Pompa de caldura aer-apa: Aermec BHP ‣ 4÷16 kW

Aermec BHP - pompa de caldura aer-apa ce poate realiza incalzirea, racirea si/ sau productia ACM in proiectele rezidentiale.
Putere incalzire: 4÷16 kWPutere racire: 3.2÷12.5 kW

Pompa de caldura aer-apa: Aermec NRK ‣ 21÷175 kW

Pompa de caldura aer-apa din gama Aermec NRK satisface nevoile de incalzire/ racire in aplicatiile rezidentiale mari, comerciale sau industriale.
Putere incalzire: 21÷175 kWPutere racire: 18÷148 kW

Pompa de caldura aer-apa: Atlantic Excellia & Excellia Duo & HP ‣ 10.8÷18 kW

Atlantic Excellia, Excellia Duo  – pompe de caldura aer-apa ce pot realiza incalzirea, racirea si/ sau productia ACM in proiectele rezidentiale.Atlantic Excellia HP Duo – pompe de caldura aer-apa High Performance ce pot realiza incalzirea, racirea si productia ACM in proiectele rezidentiale mari si/sau zonele cu climat rece.
Putere incalzire: 10.8÷18 kWPutere racire: 8.5÷12 kW

Pompa de caldura aer-apa: Atlantic Extensa AI R32 & Extensa Duo AI R32 ‣ 4.5÷9.5 kW

Atlantic Extensa AI R32 & Extensa Duo AI R32 – pompe de caldura aer-apa ce pot realiza incalzirea, racirea si/ sau productia ACM in proiectele rezidentiale.
Putere incalzire: 4.5÷9.5 kWPutere racire: 4.59÷5.7 kW

Pompa de caldura aer-apa: Atlantic Loria & Loria Duo ‣ 4÷16 kW

Atlantic Loria & Loria Duo – pompe de caldura aer-apa ce pot realiza incalzirea, racirea si/ sau productia ACM in proiectele rezidentiale.
Putere incalzire: 4÷16 kWPutere racire: 3.2÷12.5 kW

Pompa de caldura aer-apa: Kaisai KHA-KMK simplu serviciu ‣ 10÷16 kW

Kaisai KHA-KMK – pompe de caldura aer-apa ce pot realiza incalzirea si racirea in proiectele rezidentiale.
Putere incalzire: 10÷16 kWPutere racire: 8.2÷14 kW

Pompa de caldura geotermala: Aermec WWB ‣ 56.7÷265.9 kW

Seria WWB de la Aermec este o gama de pompe de caldura apa-apa sau geotermale ce produc ACM la o temperatura ridicata (pana la 80 °C - temperatura apei procesate) cu o sursa de temperatura joasa sau medie. Sunt proiectate pentru instalare in interior si sunt potrivite in mod special pentru toate aplicatiile care necesita apa calda la temperatura ridicata sau foarte ridicata (aplicatii din sectorul rezidential centralizat, comercial, industrial, etc.).
Putere incalzire: 56.7÷265.9 kW