Noutati

5 metode prin care poţi economisi bani şi energie iarna

Anotimpurile reci vin deseori cu o creștere a consumului de energie și costuri mai ridicate pentru încălzirea locuințelor. Se poate resimți o presiune în bugetele gospodăriilor dar există și modalități eficiente de economisire. În cele ce urmează, Avant’sys vă oferă 5 soluții practice și utile despre cum se pot economisi banii și energia în perioadele reci ale anului:

1.Achiziționarea unui termostat de calitate

Instalarea unui termostat de ambianță ajută la reducerea semnificativă a costurilor cu energia termică (gaze naturale). Aceste dispozitive ajută la reglarea temperaturii optime din locuință și menținerea acesteia în condiții minime de exploatare. În momentul în care temperatura aerului scade, termostatul sesizează acest lucru și lasă instalația de încălzire să funcționeze până când temperatura va atinge valoarea stabilită inițial. De asemenea, dacă temperatura aerului atinge valoarea setată, termostatul va opri automat echipamentul de încălzire.

2.Utilizarea becurilor economice sau LED

Înlocuirea becurilor clasice cu cele tip LED reduce considerabil consumul de energie. Acestea sunt mai eficiente, mai durabile și consumă cu până la 80% mai puțină energie comparativ cu cele tradiționale.

3.Integrarea unui sistem de încălzire prin pardoseală

Încălzirea în pardoseală aduce beneficii mari în raport cu încălzirea clasică prin radiatoare. În primul rând este această soluție funcționează cu temperaturi joase ale agentului termic, ceea ce sporește considerabil randamentul centralelor termice în condensație. De asemenea permite reglarea temperaturii cu 1-2 grade mai jos fața de instalația cu radiatoare fără a afecta confortul. Datorită suprafeței radiante mari în cazul încălzirii în pardoseală, confortul resimțit într-o cameră la 21 grade este același ca în cazul radiatoarelor care sunt setate pe o temperatura de 23 grade. Și nu în ultimul rând, confortul resimțit și lipsa circulației prafului sunt în favoarea sistemului de încălzire în pardoseală.

Puteți solicita mai multe detalii despre beneficiile unei astfel de soluții aici!

4.Verificarea izolației/ anveloparea construcției

Verificarea izolației este crucială pentru reducerea pierderilor de căldură. Poate nu realizăm, dar majoritatea căldurii se pierde pe timpul iernii prin spațiile care nu sunt bine izolate. Vă recomandăm să verificați grosimea și calitatea izolației aferente pereților exteriori și acoperișului. De asemenea verificați calitatea și etanșeitatea suprafețelor vitrate. Puteți aduce o economie importantă la factura de gaze în urma acestor verificări.

5.Investestiția într-o soluție cu pompă de căldură

Investiția într-o soluție cu pompă de căldură aduce beneficii pe termen lung. Aceste echipamente sunt ideale pentru încălzirea și producerea apei calde menajere în locuințele rezidențiale, alături de sisteme de încălzire prin pardoseală și/ sau ventiloconvectoare. Unele modele oferă și opțiuni de răcire în sezonul cald dar și ventilație cu aer proaspăt, asigurând un mediu confortabil pe tot parcursul anului.

Pompele de căldură absorb căldura din mediul înconjurător (aer, apă, sol) și o transferă în interiorul locuinței, folosind energie electrică. Cu un raport mediu de 4 kWh de căldură produsă pentru fiecare kWh electric consumat, acestea sunt soluții eficiente energetic, economice și ecologice.

Descoperiți gama noastră de soluții cu pompă de căldură!

Aceste sfaturi vă vor ajuta cu siguranță să reduceți costurile pe termen lung, asigurând un mediu confortabil și economic în locuinșele dvs. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență, suntem aici să vă ajutăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *