Asigurarea solutiei tehnice pentru incalzirea pensiunii si prepararea apei calde menajere. Solutia oferita trebuie sa includa un cazan pe combustibil solid (lemne) existent si panouri solare pentru reducerea consumului de energie electrica.

In spatiul centralei termice s-a planificat din proiectare montajul echipamentelor ce asigura producerea energiei termice necesare producerii agentului termic pentru incalzire si preparare apa calda menajera.

S-a prevazut montarea a 2 cazane pe gaz in condensatie De Dietrich, model MCA 90 tiraj fortat, puterea utila 84 kW pana la 89 kW sunt cu functionare modulanta in cascada si un cazan pe lemne cu puterea utila de 100 kW.

Bateria de cazane in condensatie impreuna cu cazanul pe lemne vor acumula energie termica intr-un rezervor de acumulare cu o capacitate de 2500 de litri cu o serpentina solara. In rezervorul de acumulare de 2500 litri se acumuleaza energie termica de la colectorii solari De Dietrich, model CH 250, de la cazanul pe lemne si de la cazanele pe gaz in functie de necesitati. Astfel daca nu este suficienta energie termica de la panourile solare va functiona cazanul pe lemne sau cazanele pe gaz. Intregul ansamblu va fi complet automatizat dar cazanul pe lemne va trebui sa fie incarcat manual cu lemne.

Schema tehnologica aleasa, este prevazuta cu un circuit de incalzire tur/retur la radiatoare, un circuit de incalzire tur/retur la boilerul de apa calda menajera de 1000 litri, un circuit de incalzire tur/retur la bateria de incalzire de la centrala de ventilatie si unul la jacuzzi, cazanele pe gaz vor fi legate in cascada, iar prin intermediul automatizarii acestora va fi controlata automatizarea instalatiei.

Pentru prepararea apei calde menajere se va folosi un boiler de 1000 de litri in care este vehiculat agent termic de la rezervorul de acumulare a agentului termic de 2500 litri.

Pentru asigurarea aportului la sistemul de incalzire cu ajutorul radiatiei solare s-au prevazut 9 panouri solare De Dietrich, model CH 250, cu o suprafata absorbanta utila de 2,5mp fiecare, amplasate pe invelitoarea cladirii. Panourile solare se vor monta pe invelitoarea cladirii pe suporti de sustinere. Orientarea panourilor solare este spre sud.

  • 2 x cazane in condensatie De Dietrich, model MCA 90 Diematic iSystem;
  • Rezervor de acumulare agent termic PS 2500;
  • Pompe de recirculare Grundfos
  • Boiler preparare apa calda menajera de 1000 litri;
  • 9 x panouri solare plane De Dietrich, model CH 250;
  • Automatizare solara Diemasol A si statie solara cu pompa de recirculare, integrate DKS 9-20;
  • Tablou de forta pentru pompele de recirculare comandat de automatizarea Diematic a cazanelor MCA 90;

PROIECTANT:

  • Popa Ioan Marius P.F.A.

EXECUTANT:

  • S.C. ELTEKON S.R.L.
-Roata Faget-

PENSIUNE

ObiectivPreparare A.C.M. si incalzirea pensiunii
Tip proiectComercial, Hoteluri/Pensiuni
LocalitateCluj Napoca

Related projects